Ford Kuga Vignale lader

Spørsmål og svar om elektriske biler

 •  

  Det finnes flere alternativer for lading av elektriske biler enten du lader hjemme eller på offentlige ladestasjoner.

  Lading hjemme

  • En Ford ladeboks er den mest praktiske, raskeste og sikreste måten å lade på hjemme, og dette gir opptil 63 km rekkevidde per time (3-fase). Med FordPass-appen kan du også kontrollere den tilkoblede ladeboksen og administrere tilgangen.
  • Dersom du har et blått, industrielt strømuttak installert, kan du lade raskere enn med et normalt strømuttak (stikkontakt). Du kan bruke kabelen for hjemmelading som følger med bilen. Å lade på denne måten gir opptil 26 km rekkevidde per time.
  • Du kan også koble bilen til et normalt strømuttak (stikkontakt) å benytte kabelen for hjemmelading. Dette gir opptil 15 km rekkevidde per time. Vennligst forsikre deg om at stikkontaktene er kontrollert av en profesjonell elektriker. Dersom det legges opp til regelmessig lading fra det normale strømuttaket, skal kontakten forsynes fra en egen kurs med maks 10A sikring. Kursen skal være beskyttet av en egen jordfeilbryter type B. Husk oppheng av ladekabel i kurv eller krok.

  Offentlig lading

  Semihurtiglader (AC). For noen av disse trenger du en offentlig ladekabel, noe som er standardutstyr for Mustang Mach-E. Ladeeffekten er normalt 11–22 kW, noe som gir deg 48 km rekkevidde per time.
  Hurtiglader (DC). Det vil alltid være en ladekabel tilgjengelig på disse stasjonene. Disse kan levere opptil 300 km rekkevidde per time.
  Lynlader (DC 150 kW eller mer). Disse leverer den raskeste ladingen, og vil teoretisk gi opptil 560 km rekkevidde per time. Ford samarbeider med IONITY for å spre hurtigladere langs europeiske hovedveier.

  Alle verdier er basert på optimale forhold. Faktiske ladehastigheter kan variere.

 •  

  Batterier har en optimal driftstemperatur og bilens systemer jobber kontinuerlig for å holde denne temperaturen. Det er mange måter du kan bidra til å maksimere rekkevidden til den elektriske bilen på i kaldt vær:

  • - Varm opp bilen mens den lader, før du drar.
  • - Fjern all snø, så den ikke er tyngre enn nødvendig.
  • - Du kan bruke sete- og rattvarmer istedenfor å varme opp hele kupéen.
  • - Kjør økonomisk, det vil si en jevn fart og forsiktig akselerering, bremsing osv.
  • - Maksimer kraften som oppnås gjennom regenerativ bremsing ved å bremse gradvis når dette er mulig.
  • - Om mulig, koble den elektriske bilen din til en ekstern strømkilde når den er parkert.
 •  

  Ladetiden til en elektrisk bil avhenger av størrelsen på batteriet og ladehastigheten til laderen man benytter. Her er noen eksempler på hvor mye rekkevidde du får etter en times lading med de ulike ladetypene.

  Stikkontakt hjemme: ca. 15 km rekkevidde per time

  Ford ladeboks / semihurtiglader (AC): ca. 63 km rekkevidde per time (3 fase)

  Hurtiglader (DC): ca. 300 km rekkevidde per time

  Lynlader (DC 150 kW):  Teoretisk opptil 560km rekkevidde per time

  Alle verdier er basert på optimale forhold. Faktiske ladetider kan variere.

 •  

  Alle fire typer av elektriske kjøretøy benytter regenerativ bremsing til å lade batteriet. Ved bremsing går motoren fortsatt selv om bilen forsøker å senke farten. Regenerativ bremsing sender energien som går tapt under bremsing tilbake for å lade batteriet.

 •  

  Du kan lade ved å bruke en standard ladekabel i en normal stikkontakt, men dette er ikke like effektivt. Vennligst forsikre deg om at stikkontaktene er kontrollert av en profesjonell elektriker. Dersom det legges opp til regelmessig lading fra det normale strømuttaket, skal kontakten forsynes fra en egen kurs med maks 10A sikring. Kursen skal være beskyttet av en egen jordfeilbryter type B. Husk oppheng av ladeboks i kurv eller krok.

 •  

  En elektrisk bil vil ha lavere servicekostnader på grunn av færre deler som trenger service. En elektrisk bil har for eksempel ikke registerreim, ventiler eller motorolje

 •  

  Elektriske biler er foreløpig fritatt trafikkforsikringsavgift i Norge.

 •  

  Uansett om du velger en hybrid eller en helelektrisk bil, kan du være trygg på at den tar deg dit du skal. Noen helelektriske kjøretøy kan kjøre opptil 600 km på én eneste lading. De fleste hybrider kan også kjøre kortere distanser kun ved bruk av elektrisk kraft. På lengre kjøreturer tar hybrider nytte av en konvensjonell motor, for å forlenge rekkevidde, samtidig som at batteriet lades ved kjøring. I videoen under kan se hvor lang rekkevidde det er på de ulike typene elektriske biler.

 •  

  Det er fire hovedtyper elektrifiserte biler som passer ulike behov. Når du lærer deg forskjellen på hva en mild hybrid, ladbar hybrid, hybrid og en helelelektrisk bil er, vil det være mye lettere å finne den som passer akkurat din livsstil. I videoen under kan se se forskjellene mellom de ulike typene.

  Klikk her for å lese mer om forskjellene mellom Mild Hybrid, Hybrid, helelektrisk og ladbar hybrid.

 •  

  Ford kan foreløpig tilby 2 elektriske alternativer for deg som ønsker et elektrisk nyttekjøretøy.

  NYE FORD TRANSIT CUSTOM LADBAR HYBRID

  Den nye, banebrytende Transit Custom ladbar hybrid er utviklet for å at du skal kunne jobbe mer effektivt enn noen gang. Den avanserte, elektriske drivlinjen kan enkelt lades og bruker kun el-drift på kortere turer. Med støtte fra Ford's prisvinnende 1,0-liter EcoBoost-motor, leverer varebilen enestående effektivitet, selv på lengre turer. Transit Custom ladbar hybrid er en varebil som hjelper deg med å redusere lokal forurensning og leverer all den fleksibiliteten, kapasiteten og påliteligheten du forventer deg fra en Ford Transit Custom.

  NYE FORD TRANSIT

  Kvalitet og holdbarhet er bygget inn på alle nivåer i nye Transit. I tillegg til den oppgraderte 2.0-liters EcoBlue-dieselmotoren, er Transit tilgjengelig med et 48-volts mild hybrid (mHEV)-motor. mHEV-teknologien tilbys på modeller med manuell giring og bidrar til ytterligere forbedret drivstoffeffektivitet, spesielt ved bykjøring med mye start og stopp. MHEV-systemet fanger energi under fartsreduksjon i et litiumionbatteri, og bruker den lagrede energien for å hjelpe motoren og elektrisk utstyr.

  Med dens avanserte motorer, innovative drivstoffbesparende teknologier og nye vedlikeholdsmonitor som analyserer måten kjøretøyet kjøres på, kan nye Transit bidra til å forbedre pålitelighet, kjøreffektivitet og driftskostnader.


Elektriske modeller fra Ford

 • Ford Mustang Mach-E lader
 • Hvilken elektrifisert bil passer for deg?

  Å finne informasjon om hvilken type elektrisk bil som passer deg og din livsstil best kan være vanskelig. Vi har derfor samlet den informasjonen du trenger å vite for å få en bedre forståelse av forskjellene mellom ulike elektriske biler.

  Klikk her for mer informasjon

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer