Ford utvider samarbeidet med Team Sky

28.06.2017

Ford annonserte i dag at de utvider partnerskapet som eksklusiv leverandør av biler og varebiler til elitesykkellaget Team Sky med to år, ut 2019.

- Sykkelritt på landevei vokser i popularitet over hele Europa. Sykkellag er avhengig av god støtte og support av de beste kjøretøyene med fire hjul. Vi er veldig stolt av å fortsette samarbeidet med Team Sky, og håper på nye sykkelsuksesser, sier toppsjefen for salg, service og markedsføring i Ford Europa, Roelant de Waard.

Spesialutgave av Ford Focus RS

For å markere begivenheten har Ford utviklet en spesialutgave av Focus RS med farger som matcher draktene Team Sky bruker under Tour de France. Rittet starter 1. juli i Düsseldorf i Tyskland. Støtten som rytterne får fra den firehjulsdrevne Focus RS er helt avgjørende underveis på tempoetappene. I løpet av de normale etappene vil den spesialbygde RS-utgaven fungere som en ‘’rekognoseringsbil’’ for sykkelrytterne, ved at den ligger foran løpet og kan gi tilbakemelding om viktig informasjon til rytterne.

Bilen har blant annet et tilpasset sykkelstativ og helt spesielle Recaro-seter. Setene er flatere enn vanlig for å gjøre det enklere for sjåfør og hjelpeteam i bilen å bevege seg fritt, og for trygt å kunne lene seg ut av vinduet i fart for å kunne hjelpe syklistene. Mønsteret i skinnsetene er også fjernet for å gjøre det enda enklere å komme seg raskt ut og inn av bilen.

25 Ford-kjøretøy i Tour de France

Fords Team Sky-flåte består også av Ford Mondeoer med firehjulstrekk, S-MAX, Edge og Transit som Team Sky har brukt siden avtalen ble skrevet under i starten av 2016. Siden det har teamet vunnet hele 51 seire og tilbakelagt mer enn 40 000 km med bilene.

Ford Mondeoene er i likhet med Ford Focus RS spesiallaget for å tåle skiftende underlag og ekstra vekt på hele 350 kilo. Edge og Ford S-MAX blir brukt til VIP-transport og frakt av teammedlemmer. I alt 25 forskjellige Ford-kjøretøy brukes av teamet under Tour de France.

- VI er veldig fornøyd med å fornye samarbeidet med Ford, et selskap som er styrt etter samme prinsipper som Team Sky når det gjelder å takle utfordringer. Fords kjøretøy spiller en helt avgjørende rolle, og er en integrert del av teamet vårt, sier teamsjef for Team Sky, Sir David Brailsford.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer