Ford dominerer Euro NCAP's Best-i-klassen-priser i 2012

26.02.2013

Ford har vunnet tre av syv mulige Euro NCAP best-i-klassen sikkerhetspriser i 2012, flere enn noen annen bilprodusent, med seier til nye Kuga, Transit Custom og B-MAX.
Ny Kuga gikk til topps i SUV-klassen, Transit Custom vant i varebilklassen og B-MAX tok delt førsteplass i klassen for mindre flerbruksbiler.

Sikkerhet er et særdeles viktig fokusområde for Ford. At Euro NCAP evaluerer sikkerheten på våre biler og fastslår at de er klasseledere, er en fantastisk erkjennelse av jobben våre designere og ingeniører utfører, sier Steve Kimber, adm. direktør for Ford Motor Norge.

Euro NCAP er Europas største uavhengige organisasjon innen kjøretøysikkerhet. Prisene som tildeles gjenspeiler kjøretøyenes kollisjonsegenskaper og avanserte sikkerhetsteknologier. I 2012 ble nye B-MAX, Fiesta, Kuga og Transit Custom alle tildelt de maksimale fem stjernene i henhold til Euro NCAP’s nye kollisjonstester - mens Ranger og Focus beholdt sin 5-stjernersgradering tildelt i 2011 og med enda strengere 2012-krav.

Nye Kuga oppnådde 88% for total beskyttelse, den høyeste graderingen som noen gang er oppnådd av en mellomstor SUV. Nye Transit Custom oppnådde 77% for total beskyttelse etter å ha blitt det første kjøretøyet i sin klasse som fikk en 5-stjerners Euro NCAP-gradering, som også gjelder 9-seteren Tourneo Custom. Ranger er for øvrig den første og eneste pickup-modellen som har oppnådd 5-stjernes Euro NCAP sikkerhetsgradering.
I fjor ble Ford den første bilprodusenten som fikk syv forskjellige Euro NCAP-priser for et bredt spekter av avanserte sikkerhetsteknologier - som Ford har lansert i mange av sine modeller.

Ford mottok slike priser for MyKey på nye Fiesta; SYNC med Nødhjelpsassistanse på nye B-MAX, Fiesta, C-MAX, Focus og Kuga; og Filskiftevarsling på Transit Custom. Tidligere har Ford mottatt priser for avansert sikkerhetsteknologi for Active City Stop på Focus og B-MAX, samt  Føreroppmerksomhetsovervåkning, avstandsvarsler og filskiftevarsler (Lane Keeping Aid) på Focus.

Euro NCAP anerkjenner anstrengelsene fra noen av bilprodusentene som allerede tilbyr en høyere grad av personbeskyttelse i sine biler, men sikkerhet i dag betyr langt mer enn bare å beskytte personene i bilen ved et sammenstøt. Gjennom utvidelsen av våre tester og evalueringen av viktige aktive sikkerhetssystemer - er vårt mål å gjøre det mulig for alle å utnytte fordelene av sikre biler med avanserte systemer - til et prismessig oppnåelig nivå - og dermed bidra til å redusere antall trafikkulykker.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer