Nye Ford Mustang og Mustang Dark Horse klar for salg i Europa

Nye Ford Mustang og Mustang Dark Horse klar for salg i Europa

02.02.2024

Med et digitalt førermiljø støttet av dataspillteknologi, fornyet design og enda bedre ytelser, er nye Ford Mustang nå klar for salg til norske og europeiske kunder.

Den legendariske signaturstylingen som har fått kunder verden rundt til å drømme om denne sportsbilen i 60 år er fremdeles tilstede. Samtidig har det skjedd en revolusjon i den digitale opplevelsen den nye versjonen av verdens mest solgte sportsbilnå leverer.

– Nye Mustang er alt kundene våre forventer av et bilikon og litt til. Med den tilkoblede teknologien blir opplevelsen av de forbedrede ytelsene enda bedre, og bidrar til at Mustang nok en gang vil bli en vinner blant en ny generasjon sjåfører, sier Jon Williams, general manager, Ford Blue, Europe.

Nye Mustang fastback

Det nye sportsbilikonet kommer som en GT-sportskupé (fastback) og kabriolet. Sammen med det lange panseret og den kraftfulle bakparten, har nye Mustang det samme rå og muskuløse utseende som har kjennetegnet det amerikanske ikonet siden den ble lansert for første gang i 1964. En ny frontspoiler og sideskjørt bidrar til å bedre aerodynamikken til den nye Mustangen. De velkjente signaturbaklysene kommer nå også med LED-lys.

Nye Mustang kabriolet har et isolert tak som det tar bare 8 sekunder og ta opp eller ned. Det kompakte designet gjør at det fremdeles er plass til to golfbagger i bagasjerommet med taket nedslått.

Nye Mustang kabriolet

Heldigitalt jagerflyinspirert førermiljø med dataspillteknologi

På innsiden i førermiljøet er du som i et jagerfly omsluttet av et heldigitalt 12,4 tommers instrumentpanel og en 13,2 tommers sentralt plassert førerfokusert berøringsskjerm. Med dataspillteknologi fra Unreal Engine kan du også tilpasse interaktiv animert grafikk i forskjellige farger.

Ford har doblet datakraften i underholdningssystemet. SYNC4 tilpasser innholdet på skjermen etter hvilke funksjoner føreren bruker mest. Den kommer også med Apple CarPlay og Android Auto. Lydsystemet fra B&O er også utviklet og tunet spesifikt for nye Ford Mustang - og leverer høykvalitetslyd med sine 12 høyttalere. Med bilens 5G-modem er Mustang også kompatibel for Over-The-Air (OTA-oppdateringer). Modemet sikrer også føreren trafikkoppdateringer i sanntid, med bilens innebygde skybaserte navigasjonssystem.

Spektakulær med høye ytelser som standard

Under det langtrukne panseret sitter det en ny 5-liters motor som er utviklet for amerikansk V8-ytelser** og respons. Den leverer hele 446 HK og et dreiemoment på 540 Nm. Et nytt dobbelt luftinntak sørger for at motoren får puste mer fritt og gir en enda raskere respons. Med aktiv sportseksos endres motorlyden og volum – om du kjører i et nabolag og ikke ønsker å forstyrre naboen – eller for landeveien og maksimal frihetsfølelse.

Med opptil seks kjøremoduser styrer du hvordan bilen reagerer, om det er for å kjøre trygt på glatt underlag, morsomt på en vei med mye svinger eller maksimal ytelse på bane. Du kan velge mellom Normal, Sport, Glatt, Drag og Track-modus, eller du kan tilpasse bilens innstillinger individuelt.

En «Performance-pakke» er standard. Med denne får du virkelig følelsen av full kontroll og engasjerende kjøring, enten du er på veien eller på bane. Bak det 19 tommers aluminumsfelgene sitter Brembo-bremsene. En differensialbrems sørger for mindre hjulspinn og bedre grep, spesielt i svinger. Med tilvalget MagneRide ® overvåkes veiforholdene ett tusen ganger hvert sekund og justerer hele tiden stivheten i bilens dempere – for mest mulig kontroll og komfort.

Mustang Dark Horse – en ekte fullblodshest for bane og vanlig vei

Nye Mustang Dark Horse er selve grunnlaget i Mustangs satsing på motorsport i årene fremover. For bruk på både vei og bane er Mustang Dark Horse en sportsbil som henter mye av sin inspirasjon fra nettopp racingbiler.

Med en spesielt tunet versjon av 5-liter V8-motoren gir den ekstra god ytelse – 453 HK og 540 Nm. Den kommer med en 10-trinns automatgirkasse eller en unik TREMEC 6-trinns manuell girkasse. For å fungere optimalt også på bane er Magneride adaptive dempere standardisert og kjølingen oppgradert. Mustang Dark Horse er utstyrt med Pirelli P Zero dekk med spesielt godt grep.

Nye Mustang Dark Horse

Mustang er også tilgjengelig i den unike Blue Ember-metallic-lakken, mens interiøret har sømmer i Indigo Blue og en mørk metallic glansfinish som gir en helt særegen følelse.

Nye Mustang er nå tilgjengelig for bestilling i Norge med priser fra 1 406 000 kroner for en svært godt utstyrt bil. Nye Mustang Dark Horse koster fra 1 606 000 kroner.

Nye Mustang Dark Horse interiør
Nye Mustang Dark Horse fra siden
Dark Horse

* Basert på S&P Global Mobilitys globale registreringer av lette kjøretøy aggregert over de siste 10 årene. Disse er sammenstilt fra myndigheter og andre kilder, og omfatter 95% av de globale nybilvolumene i mer enn 80 land. Sportsbil, som definert av S&P Global Mobility, inkluderer 2-dørs coupé- og kabrioletmodeller.

** Mustang 5.0 liter V8 CO2-utslipp 274-282 g/km og drivstoffeffektivitet 12,0-12,4 l/100 km WLTP. CO2-utslipp og drivstoffeffektivitet kan variere avhengig av hvilke bilvarianter som tilbys på de enkelte markedene.


Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer