Ford avduket nye E-Tourneo Custom: Ny stor 8-seters helelektrisk flerbruksbil

22.11.2022
 • Ford Pro avduket i dag den helt nye og fleksible 8-seters helelektriske E-Tourneo Custom, en perfekt elbil både for næringsdrivende som driver med persontransport og familier med ekstra stort plassbehov.

  Den helelektriske flerbruksbilen er utviklet på en helt ny plattform som leverer både maksimal brukervennlighet og komfort sammen med en svært effektiv batterielektrisk drivlinje med en forventet helelektrisk rekkevidde på opptil 370 kilometer*.

  – Nye E-Tourneo Custom representerer en helt ny standard i dette segmentet. Både den elektriske rekkevidden, komforten, ytelsen, kjøreegenskapene, brukervennligheten og de digitale tjenestene og løsninger den kommer med, gjør dette til en svært aktuell stor elbil for mange norske kjøpere. Dette er en game-changer, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

  Den nye modellen kan fås med plass for inntil åtte personer samtidig som den har godt med bagasjeplass. E-Tourneo Custom kommer med en rekke premiumløsninger, som svært fleksible bakseter montert på skinner, elektriske sidedører, et premium B&O lydsystem, digitale nøkkelkort, panoramatak og et innovativt ratt som kan foldes til et lite bord.

  – Om den brukes til persontransport, i næring eller av den aktive storfamilien så byr den helelektriske E-Tourneo Custom på avanserte digitale tjenester, lekkert design og en rekke luksuriøse løsninger som vil gjøre kjøreturen enda mer komfortabel. Tourneo-merkevaren har alltid stått for plass og brukervennlighet. Nå utvider vi dette til også å inkludere elbilkjøperes ønske om ytelse og komfort, sier general manager i Ford Pro Europa, Hans Schep.

  Salget av E-Tourneo Custom starter tidlig i 2023 med første kundelevering i 4. kvartal 2023.

  Ford E-Tourneo Custom Active


 • Stor helelektrisk flerbruksbil med eksepsjonelt gode ytelser, høy nyttelast og svært god komfort

  E-Tourneo Custom har de samme energitette battericellene som Ford F-150 Lightning i en 74 kWh utnyttbare batteripakke. Sammen med en 217 HK elektrisk motor vil dette gi den store helelektriske flerbruksbilen eksepsjonelt gode ytelser. E-Tourneo Custom har også muligheten for enpedalkjøring – for en enda mer energieffektiv, avslappende og komfortabel kjøreopplevelse.

  Ombordladeren i nye E-Tourneo Custom, en 11 kW AC 3-fas, gjør at flerbruksbilen kan fullades på under 8 timer**. Det tar rundt 41 minutter å lade den opp fra 15 - 80 % med 125 kW DC-hurtiglading**. E-Tourneo Custom er utstyrt med en ladeprofil som kan gi opp mot 38 km elektrisk rekkevidde etter bare 5 minutter lading fra en 125 kW hurtiglader**.

  Med en maksimal tilhengervektkapasitet på 2000 kg*** og høy nyttelast, kan E-Tourneo Custom frakte storfamilien og masse bagasje, eller brukes av næringsdrivende til persontransport og varer.

  Med Pro Power Ombord, gjøres også bilen om til en energikilde hvor det kan hentes ut inntil 2300 watt fra kontakter inni bilen. Dette er ideelt til å få strøm til forskjellig typer digitale enheter, verktøy, eller når du trenger strøm på campingtur med familien.


 • God plass til 8 og maksimalt med fleksibilitet

  Den nye E-Tourneo Custom har blitt utviklet for å gi passasjerene langt mer komfort og praktiske løsninger. Det er god plass i kupeen og nye E-Tourneo Custom fås med 8 seter på 3 rader.

  Setene på andre og tredje rad er festet med et nytt skinnesystem som sørger for maksimal fleksibilitet når kupeen skal tilpasses antall passasjerer, bagasje og andre behov. Setene kan flyttes frem og tilbake eller tas helt ut ved behov.

  De nye setene er lettere enn i den utgående modellen, og alle på 2. seterad har integrerte sikkerhetsbelter- så det er enklere å rekonfigurere kupeen. Som den eneste i klassen kan også de seks baksetene i nye E-Tourneo Custom enkelt og raskt arrangeres i en konferanseløsning hvor passasjerene ser mot hverandre.

  Ford E-Tourneo Custom interiør


 • Smarte løsninger for en komfortabel og praktisk reiseopplevelse

  Det er flere nye løsninger for kupeen som både kan gjøre reisen bedre eller gi kjøretøyet en mer personlig touch. Det store panoramataket sørger for at kupeen er lys og føles romsligere samtidig som det varmereflekterende glasset holder kupeen kjølig når solen er sterk. Den elektriske skyvedøren på siden av bilen kan åpnes ved å bevege foten under bilen ved forhjulet – noe som er praktisk når sjåføren bærer på tunge gjenstander.

  Nye E-Tourneo Custom kan fås med et 3-soners klimaanlegg, et kraftig B&O lydanlegg med 14 høyttalere og subwoofer, sofistikert stemningsbelysning, trådløs lading for mobile enheter og oppvarmede ytre seter på andre seterad.

  Ford har også utviklet et innovativt nytt Digtal Key-system. Dette, som etter planen skal være tilgjengelig i 2024, bruker NFC-teknologi – inspirert av nøkkelkort på hotell. Dette gjør det mulig å låse opp bilen ved hjelp av et smalt vanntett kort – i stedet for et helt nøkkelknippe, og kan være enklere å ha med seg. Det kan også være praktisk for virksomheter hvor flere sjåfører benytter seg av den samme bilen.


 • Kommer i 2 topputstyrte utstyrsversjoner: Active og Titanium X.

  E-Tourneo Custom kan fås i 2 varianter – som den eventyrlystne Active eller toppmodellen Titanium X. Sistnevnte kommer med mer utstyr enn noensinne som blant annet inkluderer stilige 19 tommers aluminiumsfelger, full matrix LED-hovedlys og luksuriøse Sensico syntetiske skinnseter.

  Den nye kjøretøyarkitekturen gjør også at gulvhøyden er lavere. E-Tourneo Custom kommer med et nytt integrert stigtrinn som gjør det enklere å gå inn og ut av den helelektriske flerbruksbilen. Den totale høyden på bilen er også redusert, og er nå under to meter. Det gjør det enklere å kjøre inn og ut av lave parkeringshus. Den forbedrede aerodynamikken bidrar til å gjøre den mer energieffektiv.

  Det helt nye chassiset og det nye uavhengige hjulopphenget bak, gjør at både sjåfør og passasjerer får en bedre kjøreopplevelse.

  Ford E-Tourneo Custom Titanium


 • Toppmoderne førermiljø med mange smarte og praktiske løsninger

  Nye E-Tourneo Custom kommer med en 13 tommers berøringsskjerm, utstyrt med Fords avanserte SYNC4 kommunikasjons- og infotainmentsystem - som er trådløst kompatibelt med Android Auto og Apple CarPlay. Den har også et nytt heldigitalt instrumentpanel som sammen gir et brukervennlig og intuitivt førermiljø.

  E-Tourneo Custom kan fås med et ratt som blir til et lite bord som kan brukes til alt fra å jobbe på PC-en, fylle ut papirer eller nyte lunsjen. Det rattmonterte giret, den elektroniske håndbremsen og det spesielle rattet gjør det lett å komme inn og ut av bilen og frigjør plass i førermiljøet.

  Ford har også flyttet kollisjonsputen fra instrumentpanelet til bilens tak. Dette øker fleksibiliteten i kupeen og gir plass til å lagre en PC i dashbordet.

  Ford E-Tourneo Custom seter


 • Avanserte førerassistansesystemer og mange digitale tjenester

  Nye E-Tourneo Custom kommer med en rekke av Fords siste og mest avanserte førerassistansesystemer. Disse inkluderer adaptiv cruisekontroll med filskiftevarsel, aktiv parkeringsassistent, nødbremsassistent ved rygging og et 360 graders kamerasystem som gir deg full oversikt rundt hele bilen.

  Den helelektriske 8-seteren kommer standard med 5G-modem som gjør det enkelt å benytte seg av Ford Pro sine mange digitale tjenester. Eiere kan enkelt styre lading, forhåndsoppvarme kupe og batteri, låse dørene eller få kjøretøyspesifikke varsler via sin FordPass Pro-app. Bedrifter kan også få tilgang til Ford Pro sine produktivitetsøkende software-løsninger.

  Mer enn 30 separate moduler i E-Tourneo Custom kan oppdateres trådløst, over nett, ved hjelp av Ford Power-Up. Dette er forbedringer som kan gå på alt fra kjøretøyets ytelse, kvalitetsforbedringer og oppdateringer av eksisterende tjenester og funksjoner. Med Ford Power-Up kan det også legges til helt nye tjenester og funksjoner.

  Kontakt oss

  * Offisiell homologert WLTP-rekkevidde vil bli publisert nærmere salgsdato.

  **Ladetid baserer seg på produsentens datasimuleringer. Ladehastigheten synker ettersom batteriet når full kapasitet. Dine resultater kan variere basert på batteriets tilstand og ladetidspunkt.

  *** Maks tilhengervektkapasitet varierer basert på last, kjøretøykonfigurasjon, tilbehør og antall passasjerer.


Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer