Ford Mustang Mach-E godkjent for taklast på opptil 75 kg

13.07.2022
 • Nå er alle varianter av en av de aller mest solgte bilene det siste året, Ford Mustang Mach-E godkjent for taklast. Det gjelder for alle de mer enn 8000 helelektriske eksemplarene av den helelektriske SUV-en som er registrert - og de som blir produsert fremover.

  Dette skjer vel to måneder etter at Mustang Mach-E også har fått økt den tillatte tilhengervekten på flere varianter – til 1000 kg.

  – En av våre viktigste prioriteringer er å kontinuerlig forbedre våre kunders kjøretøy slik at de alltid kjører den beste versjonen av Mustang Mach-E. Vi vet at mange har ønsket å ha taklast på sin Mustang Mach-E, til bruk for alt fra skiboks, skistativ til annet fritidsutstyr som kajakker og sykler. Derfor har vi jobbet hardt for å få den godkjent for taklast, og er veldig glade for å kunne meddele at vi nå har lyktes med dette, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.


 • Godkjent for opptil 75 kg taklast – for både nye og eksisterende biler

  Godkjenningen for taklast gjelder alle varianter av Mustang Mach-E, men den tillatte takvekten er avhengig av om bilen er utstyrt med panoramatak:

  • Mustang Mach-E uten panoramatak: Maks 75 kg taklast
  • Mustang Mach-E med panoramatak: Maks 65 kg taklast

  – Det betyr at om du har en skiboks som veier rundt 30 kilo kan du i en Mustang Mach-E uten panoramatak ha med deg over 40 kilo med feriebagasje, ski eller annet oppi den. Det er også mer enn tilstrekkelig for frakt av både sykler, kajakker og annet på taket. Dette vet vi gjør vår nye helelektriske SUV enda mer attraktiv for enda flere kunder, sier Ford Motor Norges administrerende direktør.

  Ford Mustang Mach-E GT


 • Krever ingen fysiske endringer på bilen

  Godkjenningen krever ingen fysiske endringer på bilen, men for å sikre riktig dokumentasjon vil den digitale instruksjonsboken i bilens SYNC4 infotainmentsystem oppdateres med tekst som bekrefter at bilen er godkjent for 75 kg/65 kg taklast. Oppdateringen av instruksjonsboken vil skje gjennom en fremtidig Ford Power-Up OTA-oppdatering.

  Kunder som ønsker å frakte noe på taket før instruksjonsboken er oppdatert, kan ta kontakt med sin forhandler som vil utstede fysisk dokumentasjon for godkjent taklast. Dette skjer selvfølgelig helt kostnadsfritt.


 • Mustang Mach-E har også fått økt godkjent tilhengervekt

  Ford jobber hele tiden med å forbedre Mustang Mach-E. Det skjer i hovedsak gjennom trådløse Ford Power-Up programvareoppdateringer, som både forbedrer og tilfører nye funksjoner. I tillegg har vi allerede introdusert fysiske forbedringer på Mustang Mach-E, som ikke kan gjøres gjennom OTA- oppdateringer.

  I starten av mai i år ble tilhengervekten på nye Mustang Mach-E økt fra 750 kg til 1000 kg på flere av variantene. Biler produsert fra 5. mai 2022 - som omfattes av endringen - vil automatisk være godkjent for 1000 kg tilhengervekt. Omfattede biler produsert tidligere vil kunne oppdateres gjennom et besøk hos Statens Vegvesen. De aktuelle kundene vil bli direkte informert fra Ford Motor Norge om prosessen.

  Siden de første Mustang Mach-E ankom Norge og til og med 10. juli i år har det blitt registrert hele 8267 Mustang Mach-E i Norge ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken.

  Ford Mustang Mach-E GT

Kontakt oss Les mer om Mustang Mach-E

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer