Ford bruker robot som testsjåfør i toppmoderne værfabrikk

12.08.2021

For å sikre best mulig testing under varierende værforhold tar Ford nå i bruk to roboter som testsjåfører ved deres toppmoderne værfabrikk i Køln i Tyskland.

Fra arktisk frost og ørken til regnskogens ekstreme fuktighet. Alle typer vær kan simuleres ved Fords nye testsenter i Köln, Tyskland. Enten du ønsker vindhastighet på 250 km/t, simulering av kjøring i høyder tilsvarende de høyeste toppene i Alpene, snø eller temperaturer mellom -40 og +55 grader, kan dette gjenskapes i værfabrikken.

De to robotene Shelby og Miles blir verken trøtte, høydesyke eller overopphetet, og kan gjenta testkjøringene gang på gang på identisk måte.

– Dette er svært verdifullt. Når robotene sitter i førersete kan vi kjøre tester gjennom hele natten uten å bekymre oss for at de trenger mat eller må en tur på toalettet, sier Supervisor, Wind Tunnel Testing i Ford Europa, Frank Seelig.

Å bruke mennesker som testsjåfører krever sikkerhetsregler som å ha tilgjengelig oksygenflasker, medisinsk utstyr og helsepersonell på stedet.

Kjører bilen med «armer» og «ben»

Med robotene kan testene gjennomføres i ekstreme temperaturer og høyder uten spesielle tiltak. Robotene kan også programmeres til å kjøre bilen med ulike kjørestiler.

Testingen på værfabrikken i Køln kommer i tillegg til Fords omfattende testing av alle sine modeller rundt i hele verden, som fjell-overgangen Grossglockner på grensa mellom Østerrike og Italia og under vinterlige forhold i Arjeplog i Sverige.

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer