Fraktskip nummer to i Norge: Nye Mustang Mach-E først ute med unike programvare­oppdateringer som gjør bilen stadig bedre

13.05.2021

Med den nye Ford Power-Up-teknologien får Mustang Mach-E som den første modellen til Ford en trådløs programvareoppdatering. Denne uken kom nok et fullt bilfrakteskip fylt opp med nye kundesolgte Mustang Mach-E til Drammen og Norge.

– De mange tusen kundene som får sin nye helelektriske SUV i løpet av de neste ukene er også blant de første i Europa som får en programvareoppdatering med flere forbedringer trådløst via nettet. I fortsettelsen kommer disse forbedringene av bilen, både når det gjelder funksjoner og bilen ellers, i stor grad til å skje på denne måten, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Tre fulle skip på to uker

Tirsdag denne uken kom skip nummer to fylt med kundesolgte helelektriske Mustang Mach-E til Drammen. Senere denne uken ankommer det også etter planen et tredje bilfrakteskip med nye Mustang Mach-E.

– Forhandlere over hele Norge arbeider på spreng med å få ut biler til kundene så fort det praktisk lar seg gjøre. De tre skipene som nå har ankommet eller er på vei er bare starten på en storstilt nasjonal utrulling av vår nye stolthet som vi vet mange venter på, sier Ford Motor Norges administrerende direktør.

Unik teknologi forbedrer Fords modeller – først ut på Mustang Mach-E

Med systemet Power-Up skal Ford trådløst oppdatere en rekke av sine modeller, med både ny funksjonalitet og kvalitetsforbedringer. Mer enn 6 millioner Ford-kjøretøy er allerede forberedt for dette, da de er utstyrt med modem. Ifølge Fords prognoser skal hele 33 millioner av deres kjøretøy – både personbiler og nyttekjøretøy - motta denne type trådløse oppdateringer i løpet av 2028.

– Vi har investert i trådløs teknologi som gjør at oppdateringen kan skje om natten slik at du våkner opp til en bil som har fått en ny underholdningsfunksjon, eller på annen måte er forbedret. Med Ford Power-Up-teknologien kan vi gjøre dette raskt for millioner av biler, sier Mark Harvey, Director, Enterprise Connectivity Ford of Europe.

Kan oppdatere nesten alle kjøretøyets datamoduler

Fords nye andre generasjons elektriske arkitektur og avanserte teknologi er selve byggesteinen i Ford Power-Up-programvareoppdateringer. Det gjør det mulig å oppdatere nesten alle kjøretøyets datamoduler, mer enn 110 på de mest avanserte modellene. Dette gjør at Ford kontinuerlig kan levere ny funksjonalitet og kvalitetshevinger til sine biler i mange år fremover. Det kan også redusere behovet for reparasjoner.

Mange av Ford Power-Up oppdateringene vil skje nærmest uten at kundene registrerer dem. De oppdateres i bakgrunnen og den nye programvaren aktiveres først når dette er installert. Alle oppdateringer som krever at kjøretøyet står parkert, kan planlegges for å skje når det passer best for kunden.

I nye Mustang Mach-E kan det aller meste oppdateres og forbedres i hele bilens levetid. Det kan dreie seg om alt fra bedre ytelse til nye funksjoner og tjenester.

Tegneprogram og infotainment-oppdateringer i løpet av de neste ukene

Den første oppdateringen av nye Mustang Mach-E i Europa installerer programmet Ford Sketch på den 15,5 tommer store berøringsskjermen i bilen. Dette er et program som både gir enkle spill- og tegnemuligheter i bilen når kjøretøyet er parkert. Nye funksjoner og forbedringer vil følge i tiden fremover. Power-Up-oppdateringer som Mach-E kundene får i løpet av de neste ukene inkluderer nytt fjernstyrt kjøretøyoppsett og nye turlogger som gjør at du ved hjelp av FordPass-appen på mobiltelefonen kan sette opp dine egne profiler, inkludert dine egne radioinnstillinger, og sende dette til bilen. Du kan også overvåke batteribruken og andre detaljer fra hver og en av turene de har foretatt i appen.

Infotainmentsystemet i Mustang Mach-E, SYNC4A, blir også forbedret, både når det gjelder navigasjon, Apple CarPlay, stemmstyring av internettsøk og den digitale brukermanualen.

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer