Ford med nytt lett nyttekjøretøy i 2023 – kommer også som helelektrisk

28.04.2021

Ford bekreftet i dag at de vil investere 300 millioner dollar for å produsere et nytt lett nyttekjøretøy ved Craiova-fabrikken i Romania. Dette inkluderer en helelektrisk versjon som får sin debut i 2024.

– Dette betyr at det vil bli produsert helelektriske kjøretøy på hele tre av våre europeiske fabrikker: vårt Electrified Vehicle Center i Køln, ved Kocaeli-fabrikken i Tyrkia og på Craiova-fabrikken i Romania. Dette viser tydelig at vi ønsker å tilby våre europeiske nyttekjøretøykunder biler med nullutslipp i Europa, sier toppsjefen i Ford Europa, Stuart Rowley.

Produksjonen av det nye lette nyttekjøretøyet starter i 2023.

Storstilt elektrifisering av hele nyttekjøretøyporteføljen

I februar i år kunngjorde Ford at hele deres nyttekjøretøyportefølje skal kunne fås som ladbar hybrid eller helelektrisk i 2024. Ford forventer videre at hele 2/3 av nyttekjøretøysalget deres enten er ladbare hybrider eller helelektriske biler i 2030.

– Fords fabrikk i Craiova har lenge levert helt i verdensklassen når det gjelder både konkurranseevne og fleksibilitet. Å bygge det nye kjøretøyet her er en tillitserklæring for jobben som har blitt gjort her, sier Rowley.

Avanserte diesel- og bensinmotorer

Det nye lette nyttekjøretøyet vil også kunne fås med noen av Fords mest avanserte diesel- og bensinmotorer. Dette inkluderer blant annet avanserte dieselmotorer fra Fords Dagenham-fabrikk og girkasser fra Ford Halewood i Storbritannia.

Siden Ford kjøpte fabrikken i Craiova i 2008 har de nå, inklusive den siste annonseringen, investert nærmere 2 milliarder dollar i fabrikken. Det har blant annet ført til at mer enn 600 roboter er installert for å sørge for enda bedre effektivitet og kvalitet, både når det gjelder karosseri, lakk og chassisdeler. Rundt 6000 arbeider på fabrikken.

Fords fabrikk i Craivoa produserer allerede den kompakte Ford EcoBoost hybrid-SUV-en, Ford Puma. Den prisbelønte 1-liters EcoBoost-motoren blir også produsert her.

Produksjonsstart av det nye kjøretøyet og mer produktdetaljer vil komme når lanseringen nærmer seg.

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer