Ford Ranger er årets mest solgte pickup i Norge

05.01.2021

Den råtøffe arbeidshesten Ford Ranger ble den klart mest solgte pickupen i Norge i 2020. Det har faktisk blitt solgt hele 349 flere Rangere enn den nest mest solgte pickupen på listen.

– Vi vil først og fremst takke alle våre kunder for tilliten. Ford Ranger er en helt unik pickup på mange måter. Med markedets bredeste modellutvalg, fra XLT, Limited og Wildtrak til spesialmodeller som Thunder og ikke minst ekstremvarianten Ranger Raptor har enda flere kunder funnet en pickup som passer akkurat deres bruk, sier Espen Markussen, salgssjef nyttekjøretøy i Ford Motor Norge.

Hele 1232 nye Ford Ranger har ifølge de offisielle tallene fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) blitt nyregistrert i løpet av det siste året. Det betyr en volumvekst på over 10 % fra 2019 i et pickup-segment som i 2020 gikk tilbake med mer enn 24 %.

Ranger har hatt en kraftig salgsøkning de siste årene. Mens den i 2019 hadde en markedsandel i pickup-segmentet på 21 %, økte denne til hele 31 % i 2020. Det er en prosentvis økning i markedsandelen på hele 46 % fra det rekordgode salget i 2019.

Ford Ranger ligger også an til å bli den mest solgte pickupen i Europa for femte året på rad. Den har med det befestet sin stilling som Europas mest populære pickup.

– I tillegg til at Ranger kan fås i flere varianter, kan den også by på en helt uslåelig kombinasjon av trekkraft, drivstoffeffektivitet og smarte førerassistanseteknologier, og en konkurransedyktig pris. Med den nye 2-liters EcoBlue dieselmotoren får du også en kjøreopplevelse som i en personbil, sier Fords salgssjef for nyttekjøretøy.

     Ford Ranger

Klasseledende arbeidsjern

Med klasseledende vadedybde på hele 80 cm og 23 cm bakkeklaring er nye Ranger lagd for mest mulig komfortabelt å kunne ta seg frem i tøft terreng. Med nyttelast på opptil 1147 kg og maks tilhengervekt på opptil 3500 kg får du med deg det aller meste, enten det er bak på planet eller på henger.

Ford Ranger vant også den anerkjente prisen som årets beste pickup, International Pickup Award (IPUA) i 2020.

Ranger er tilgjengelig både som Rap Cab og Double Cab. Alle variantene har firehjulstrekk som standard.

Nesten 1 av 3 solgte Ranger er ekstrem-pickupen Raptor

Av de solgte Rangerne i Norge i 2020 er 30% ekstrem-varianten Ranger Raptor.

Chassiset til Ranger Raptor er utviklet av Ford Performance, og er lagd av høyfast lavlegert stål for å tåle all den julingen kjøring i ulendt terreng kan påføre super-pickupen.

Raptors fantastiske hjuloppheng er spesielt utformet for å håndtere tøft terreng i høy hastighet, samtidig som både kontrollen over bilen og komforten forblir uendret.

– Uansett hvor hardt du utfordrer Ranger Raptor så er kjøreegenskapene helt fantastiske. Samtidig får du en svært bra arbeidsbil. Dette er på alle måter en helt unik pickup og svært mange nordmenn har virkelig sansen for denne råtassen, sier Fords nyttekjøretøysalgssjef Espen Markussen.

     Ford Ranger

I fjor kom også en ny variant, Ranger Thunder. Den nye spesialmodellen kommer i et begrenset antall eksemplarer. Den kommer med enda mer eksklusive eksteriør- og interiørløsninger samtidig som du beholder den svært gode hengervekten på 3500 kilo og nyttelast på over 1 tonn. Spesialmodeller som Thunder er en viktig suksessfaktor for vårt totale pickup-salg og vil være noe vi vil bygge videre på i tiden som kommer.

Norges nest mest solgte nyttekjøretøymerke

I 2020 befestet Ford også sin posisjon som Norges nest mest solgte nyttekjøretøymerke. Foruten Ranger er Transit Connect, Transit Custom og Transit 2T modeller det har blitt solgt svært mye av. Ford har også i en årrekke vært det mest solgte nyttekjøretøymerket i Europa.

Kontakt ossPrøvekjør RangerLes mer om Ford Ranger

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer