Selvbremsende handlevogn kan gjøre butikkbesøk mindre stressende for foreldre

25.04.2019Selv de mest rolige foreldrene kan bli stresset av en tur i butikken med barna. Spesielt å se de små suse av gårde i høy fart med en handlevogn mellom mathyllene, kan få blodtrykket til å øke markant både hos mor og far. 


Ifølge en undersøkelse blant mer enn 2000 foreldre er nemlig den ukentlige storhandlingen i matbutikken med barna blant de mest stressende aktivitetene foreldre foretar seg. Ved hjelp av moderne teknologi som er tilgjengelig i de fleste av Fords bilmodeller kan denne stressfaktoren nå reduseres. 

- Mange foreldre misliker å handle fordi de ønsker å bli fortest mulig ferdig mens barna bare vil leke. Barn elsker å gjøre som de voksne. Når de dytter handlevognen foran seg er det som om de sitter bak rattet i sin egen bil, med de brede gangene mellom mathyllene som sin egen racebilbane, sier ekspert på barneoppdragelse og forfatter av boken «What's My Child Thinking? Practical Child Psychology for Modern Parents», Tanith Carey.


Antikollisjonssystem med nødbrems 


Fords antikollisjonssystem, som er tilgjengelig i de fleste Ford-modeller har et frontmontert kamera og en radar for å oppdage kjøretøy, fotgjengere og syklister i bilens veibane. Systemet bremser også bilen automatisk ned dersom ikke sjåføren reagerer på bilens advarsler. 

Den selvbremsende handlevognen bruker en sensor for å oppnå det samme. Den skanner omgivelsene foran handlevognen, og stopper automatisk dersom den er i ferd med å kollidere med hyller av matvarer, andre handlevogner eller besøkende i butikken.


Foreløpig bare en prototype


Den selvbremsende handlevognen er en av flere innovasjoner fra Ford i programmet «Interventions». Her er målet å bruke Fords kunnskap til å løse hverdagsproblemer for folk flest. 

Den selvbremsende handlevognen er foreløpig bare en prototype. 

- Fords antikollisjonssystem med fotgjengeroppdagelse og nødbremsassistanse er teknologi som kan forhindre eller redusere effektene av en kollisjon. Ved å vise hvordan denne teknologien fungerer på en handlevogn, viser vi hvor nyttig dette kan være å ha for en bilsjåfør, sier markedsdirektør i Ford Motor Norge Geir Haugaard. Kontakt ossKlikk her for flere nyheter

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer