Rumperobot sikrer at Fords bilseter tåler svette kropper

07.03.2019

     


Nå kan du trygt sette deg gjennomsvett inn i Forden din etter en tur på treningssenteret eller i skiløypa. Ved hjelp av rumperoboten «Robutt» er bilsetene testet og spesialutviklet for å tåle tøff og svett bruk over lang tid.


- Akkurat som biler er en naturlig del av livet vårt, gjelder det også trening, spesielt på denne tiden av året med mange nyttårsforsetter. Ved å bruke rumperoboten vår sikrer vi at setene tåler svett bruk, samtidig som de ser bra ut i mange år fremover, sier utviklingsingeniør i Ford Europa, Florian Rohwer.

Rumperoboten «Robutt» etterlikner en menneskerumpe, og simulerer hvordan sjåføren og passasjeren går inn og ut av bilsetene. Den ble første gang brukt til å teste slitasjestyrken i setene på nye Ford Fiesta. Nå simulerer den også hva som skjer med setekvaliteten om en svett kropp sitter i setet over tid. Resultatet av den omfattende testingen er seter av topp kvalitet og komfort i nye Ford Fiesta.

Kontakt ossNye Ford Fiesta


Ti års bruk testes på tre dager


I den nye svettetesten simulerer "Robutt" ti års vanlig bruk av bilsetet på bare tre dager. Den sitter, hopper og vrir seg rundt i setet hele 7500 ganger i løpet av disse dagene.

Rumperoboten er basert på en gjennomsnittlig stor mann. Den blir varmet opp til 36°C og tilført nesten en halvliter med vann. Dette skal simulere en varm kropp som svetter i setet. 

Slitasje- og svettetesten som rumperoboten utfører på nye Ford Fiesta blir nå tatt i bruk i produksjonen av alle Fords modeller i Europa

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer