Samarbeider med trafikkskoleforbund om gratis kjøreopplæring

11.07.2018


Forsterker laget: Jan Erik Larssen skal sammen med Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund jobbe for at fjorårets suksess, Ford Driving Skills For Life, i år skal få med enda flere deltagere.

Ford Motor Norge har inngått et samarbeid med Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund om Ford Driving Skills for Life - et gratis kjøreopplæringsprogram for ungdom mellom 18 og 24 år. Den tidligere programlederen og bilfreaken Jan Erik Larssen er årets ambassadør for Ford Driving Skills for Life.

- Vi er svært positive til Fords initiativ til et slikt trafikksikkerhetskurs hvor unge sjåfører får erfare hvor lite som skal til før de setter seg selv og andre i farlige trafikksituasjoner. Det er hovedsakelig gjennom opplevelser vi kan påvirke unge sjåførers holdninger, så dette understøtter vårt daglige trafikksikkerhetsarbeid, sier informasjonsansvarlig hos Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL) Jan Harry Svendsen.

Kjøreopplæringsprogrammet skal gjennomføres på Rudskogen Motorsenter 20. og 21. oktober.

Svært fornøyd med ny samarbeidspartner
Ford Motor Norge har allerede forsikringsselskapet If med som samarbeidspartner.

De er svært fornøyd med å få nok en stor og faglig tung samarbeidspartner med på laget.

- ATL representerer mer enn 700 trafikkskoler i hele Norge. Sammen skal vi sette fokus på ungdom og trafikksikkerhet, og vi håper Ford Driving Skills For Life kan bidra til å redusere antall døde og skadde i trafikken, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

En million unge i 41 land har gjennomført kurset
I fjor gjennomførte mer enn 300 ungdommer i Norge kjøreopplæringsprogrammet, som har gått sin seiersgang verden rundt. Kjøreprogrammet ble utviklet av Ford Motor Company i samarbeid med amerikanske trafikksikkerhetsmyndigheter for 14 år siden. Målet var å bidra til å redusere de unge sjåførenes overrepresentasjon på ulykkesstatistikken. I dag har mer enn en million unge sjåfører i 41 land gjennomført Ford Driving Skills for Life.

Morsomt, gratis og lærerikt
Det er den kjente bilentusiasten og tidligere TV-programlederen Jan Erik Larssen som sammen med erfarne instruktører fra Ford skal lose de unge sjåførene gjennom kurset.

- Jeg gleder meg! Dette blir både morsomt og lærerikt. Kurset er for ungdommer i aldersgruppen 18 – 24 år med førerkort – og som ønsker å bli tryggere bak rattet. Nå må de unge selv, men også foreldre, besteforeldre og andre som kjenner unge sjåfører mellom 18 og 24 år sørge for at deres ungdommer får plass på kurset. De kommer ikke til å angre, garanterer Larssen.

I 2017 ble 11 unge mennesker mellom 18 og 24 år drept i trafikken. 78 ble meget alvorlig eller alvorlig skadet, ifølge Statistisk Sentralbyrå.

- Ulike former for uoppmerksomhet utgjør en stor risiko i trafikken. I følge tall fra Statens Vegvesen skyldes hver tredje dødsulykke uoppmerksomhet, og tendensen er økende. Dette er noe ATL ønsker å være med på å rette fokuset mot, sier Jan Harry Svendsen i ATL.

- Mange får en aha-opplevelse
Kursdeltakerne får blant annet prøve utstyr som simulerer alkohol- og narkotikarus samtidig som de gjennomfører enkle, praktiske prøver.

- Ford Driving Skills for Life er viktig fordi sjåførene blant annet får kjenne på kroppen hvordan en nødbrems oppleves, hvor ille det kan gå når du blir distrahert under bilkjøring og ikke minst hvordan rus påvirker kroppen – og dermed bilkjøringen. Det tror vi i Ford er et viktig ledd i å bedre trafikksikkerheten for denne utsatte aldersgruppen. Mange av fjorårets kursdeltakere fortalte om aha-opplevelser i løpet av opplæringen, sier Berg.

Vil redusere antall døde og skadde i trafikken
For dem som ikke har anledning til å delta på Rudskogen er det opprettet en egen hjemmeside hvor deler av opplæringsprogrammet kan gjennomføres som et nettbasert Online Academy www.dsfl.no. Påmeldingen skjer også her.
Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer